Här är fasaden på Destilleri Marzadros fabrik och butik, nybyggd och vacker i staden Roverto som ligger i norra Italien. 
Resan startar i Desénzano och vi ska hem till Vimmerby, på vägen ska vi först stanna på destilleri  Marzadro i Roverto som ligger i norra Italen som ingår regionen Trentino. Vi har kollat upp så det är öppet och vi anländer vid kl 11:00 på destilleiet. Väl där så bokar vi rundtur men utan provning då vi ska vidare med bilen direkt efter rundvisningen.

Just i dag finns ingen ordinarie visning utan vi får följa med en Belgisk importör som köper produkter av Marzado. Det började med information om företaget och sedan en rundvisning i råvarulager och produktion.

I produktionen fanns  8 "alambicer" där dom producerade all sin grappa, det är en mordern "discointino" tillverkning där den uttjänade vinaccia släpps ut under kopparalmbicen och ny sats med vinaccia fylls på uppifrån för nästa sats. 

Visningen blir mycket speciell då normalt en visning tar en halvtimme och våran tog i dag 1,5 timme. Vi fick en extra visning då mastern Andrea Marzadro kom med och visade sina "tester" som han hade på gång i destilleriets utveckling av nya produkter. Tjejen som hade hand om visningen sa att när Andrea kommer ner så vet man inte vad som  händer.....

Väl ute i lagerlokalen där det många stora ståltankar där Grappan lagras dom 6 första månaderna innan den späds och tappas på flaska eller lagras vidare. Här har grappan en styrka på ca: 85% . Vi fick  upphällt i ett grappaglas och Andrea varande att det inte är att dricka om man inte är van men doppa läpparna i så får ni en klar smak på vilken druva grappan är destillerad av. Vilket vi gjorde, och det bara sved på läpparna, riktigt starkt. Ytterligare några sorter hällde han upp som kom direkt från dom stora ståltankarna, kul med att testa destillatet outspett.

Vi fick prova ett antal grappor i provrummet som endast normalt bara visas för speciella kunder.

Vidare gick vi till det lager som Italienska staten har låst och plomberat och där måste Marzadro kontakta Italienska staten för att få ta ut dom faten,  då beskattas man även grappan. Där fick vi smaka på ytterligare några specialgrappor som Andrea sög upp i en typ av hävert direkt från faten för att sedan fylla våra glas , vi skulle inte ha någon provning då vi skulle vidare men hur blev det....

Där efter så tackade vi Andrea för det exklusiva visningen och provningen och gick till butiken för att köpa lite av den ädla dryck och ta med oss hem. Tyvärr var det ganska fullt i bilen så det ficka bli några normalstora flaskor även att jag gärna ville köpa en magnum på 3 liter , tyvärr fick den inte plats i bilen.

Efter lite köp och noga packning  i bilen så  drar vi vidare hemåt via Österrike. En kul unik specialvisning som man inte glömmer.

Jag måste ju kolla fönstren i utställningen innan vi drar vidare....